Nacht van de Jazz op 28 november

Nacht van de Jazz op 28 november

Nederland is een jaarlijks jazzevenement rijker. Op zaterdag 28 november wordt de eerste Nacht van de Jazz gehouden waarin Nederlandse jazzclubs tegelijkertijd verschillende jazzartiesten programmeren. De nacht is live te volgen via Radio 6.

De Nacht van de Jazz is een initiatief van de VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia) en wordt een jaarlijks evenement. De 25 VIP-podia zijn goed voor meer dan 250.000 bezoekers per jaar, maar de jazzmuziek komt niet veel aan bod in de media. Met de Nacht van de Jazz hopen de jazzprogrammeurs daar verandering in aan te brengen en aandacht te vragen voor de programmering.

Organisator Marcel Kranendonk: “Nederland heeft een van de meest fijnmazige circuits voor jazz. Het effect is dat het niveau van de Nederlandse jazz erg hoog ligt. Volgens ons weten nog niet genoeg mensen dat. Met deze Nacht van de Jazz willen we daar verandering in brengen.”

Op dit moment wordt nog gewerkt aan de programmering van de Nacht van de Jazz. Deze zal bestaan uit concerten aangevuld met onder andere films, fototentoonstellingen, talkshows en verdieping. De afzonderlijke jazzpodia bepalen hun eigen programma. Het centrale programma bestaat uit vier concerten die via Radio 6 vanaf middernacht tot 4 uur in de ochtend aan een groter publiek gepresenteerd worden.