Ga je een heftruck kopen? Hier moet je op letten 

Ga je een heftruck aanschaffen? Dan bestaat er een grote kans dat je een gigantisch aanbod aan tal van soorten heftrucks tegen bent gekomen, zowel nieuw als gebruikt. Maar hoe weet je nu welke heftruck het beste past bij de toepassingen waar jij de heftruck voor gaat gebruiken binnen je bedrijf? In dit blog lees je het antwoord op die vraag. Ook lees je in dit blog alles wat je moet weten wanneer je een heftruck gaat kopen.

Aandachtspunt 1: De toepassingen van de heftruck

Voordat je je gaat oriënteren op de aanschaf van een nieuwe (of gebruikte) heftruck, is het belangrijk dat je de volgende zaken in kaart brengt:

  • Voor welke werkzaamheden wordt de heftruck gebruikt? 

  • Hoe intensief wordt de heftruck gebruikt? 

  • Wordt de heftruck binnen of buiten gebruikt?

  • Zijn er doorrijhoogtes en gangpadbreedtes waar je rekening mee moet houden?

  • Hoeveel gewicht moet de heftruck kunnen dragen?

Afhankelijk van je antwoorden op deze vragen, kun je een eerste selectie aan heftrucks gaan maken die passen bij jouw bedrijf en de werkzaamheden waar de heftruck voor gebruikt zal worden. 

 

Aandachtspunt 2: Het beschikbare budget

Een ander belangrijk aandachtspunt is natuurlijk het budget dat je beschikbaar hebt voor de heftruck. Afhankelijk van het budget kun je de selectie aan opties gaan verkleinen. Blijven er weinig opties over? Kijk dan eens of je een heftruck occasion aan kunt schaffen. Vaak zijn er ook occasion heftrucks beschikbaar die nog in goede staat verkeren en bijvoorbeeld over zijn na een faillissement of aanpassing van de werkzaamheden van een bedrijf.

 

Aandachtspunt 3: Voldoet de heftruck aan de veiligheidseisen?

Heb je een geschikte heftruck gevonden? Dan is het belangrijk om na te gaan of de heftruck voldoet aan de geldende veiligheidseisen. Dit kun je doen door te controleren of de heftruck beschikt over een BMWT- of VA-veiligheidscertificaat. Ga ook na of de heftruck beschikt over een CE-certificaat. 

 

Aandachtspunt 4: Koop je een tweedehands heftruck? Check dan de onderhoudsgeschiedenis

Bij de aanschaf van een tweedehands heftruck is het belangrijk om altijd de onderhoudsgeschiedenis te controleren, ook als de heftruck er netjes uit ziet. Vraag dus altijd de documenten rondom de onderhoudshistorie en het onderhoudsplan op. Zo krijg je een goed beeld over de staat van de heftruck. Twijfel je of je dit zelf voldoende kunt beoordelen? Laat de heftruck dan goed controleren door een professional. Zo weet je zeker dat je een heftruck aanschaft waar je nog lang gebruik van kunt maken. 

 

Geef een reactie

Algemeen

Het kiezen van de perfecte 14k gouden sieraden

Het selecteren van de ideale 14k gouden sieraden kan een uitdagende taak zijn, vooral met de overvloed aan keuzes die tegenwoordig beschikbaar zijn. Het is essentieel om te begrijpen wat 14k goud precies is. 14k goud betekent dat het sieraad bestaat uit 58,5% puur goud en 41,5% andere metalen, zoals koper of zilver. Deze samenstelling […]

Read More
Algemeen

Ontdek hoe hulc jouw linkbuilding naar een hoger niveau tilt

Als je op zoek bent naar manieren om je linkbuilding strategie te verbeteren, dan kan Hulc de perfecte oplossing voor je zijn. Deze innovatieve tool tilt je linkbuilding naar een hoger niveau en helpt je om je online zichtbaarheid te vergroten. Hulc is een platform dat bedrijven helpt om hun linkbuilding strategie te verbeteren. Het […]

Read More
Algemeen

Waarom kiezen voor Diplomatico planas?

Rum is al eeuwenlang een geliefde drank over de hele wereld. Het heeft een rijke geschiedenis en een verscheidenheid aan smaken die rumliefhebbers blijven verrassen. Eén rum die ongetwijfeld de aandacht trekt van kenners en liefhebbers is Diplomático Planas. Met zijn verfijnde karakter en complexe smaakprofiel weet Diplomático Planas iedereen te betoveren die het proeft. […]

Read More