Ga je een heftruck kopen? Hier moet je op letten 

Ga je een heftruck aanschaffen? Dan bestaat er een grote kans dat je een gigantisch aanbod aan tal van soorten heftrucks tegen bent gekomen, zowel nieuw als gebruikt. Maar hoe weet je nu welke heftruck het beste past bij de toepassingen waar jij de heftruck voor gaat gebruiken binnen je bedrijf? In dit blog lees je het antwoord op die vraag. Ook lees je in dit blog alles wat je moet weten wanneer je een heftruck gaat kopen.

Aandachtspunt 1: De toepassingen van de heftruck

Voordat je je gaat oriënteren op de aanschaf van een nieuwe (of gebruikte) heftruck, is het belangrijk dat je de volgende zaken in kaart brengt:

  • Voor welke werkzaamheden wordt de heftruck gebruikt? 

  • Hoe intensief wordt de heftruck gebruikt? 

  • Wordt de heftruck binnen of buiten gebruikt?

  • Zijn er doorrijhoogtes en gangpadbreedtes waar je rekening mee moet houden?

  • Hoeveel gewicht moet de heftruck kunnen dragen?

Afhankelijk van je antwoorden op deze vragen, kun je een eerste selectie aan heftrucks gaan maken die passen bij jouw bedrijf en de werkzaamheden waar de heftruck voor gebruikt zal worden. 

 

Aandachtspunt 2: Het beschikbare budget

Een ander belangrijk aandachtspunt is natuurlijk het budget dat je beschikbaar hebt voor de heftruck. Afhankelijk van het budget kun je de selectie aan opties gaan verkleinen. Blijven er weinig opties over? Kijk dan eens of je een heftruck occasion aan kunt schaffen. Vaak zijn er ook occasion heftrucks beschikbaar die nog in goede staat verkeren en bijvoorbeeld over zijn na een faillissement of aanpassing van de werkzaamheden van een bedrijf.

 

Aandachtspunt 3: Voldoet de heftruck aan de veiligheidseisen?

Heb je een geschikte heftruck gevonden? Dan is het belangrijk om na te gaan of de heftruck voldoet aan de geldende veiligheidseisen. Dit kun je doen door te controleren of de heftruck beschikt over een BMWT- of VA-veiligheidscertificaat. Ga ook na of de heftruck beschikt over een CE-certificaat. 

 

Aandachtspunt 4: Koop je een tweedehands heftruck? Check dan de onderhoudsgeschiedenis

Bij de aanschaf van een tweedehands heftruck is het belangrijk om altijd de onderhoudsgeschiedenis te controleren, ook als de heftruck er netjes uit ziet. Vraag dus altijd de documenten rondom de onderhoudshistorie en het onderhoudsplan op. Zo krijg je een goed beeld over de staat van de heftruck. Twijfel je of je dit zelf voldoende kunt beoordelen? Laat de heftruck dan goed controleren door een professional. Zo weet je zeker dat je een heftruck aanschaft waar je nog lang gebruik van kunt maken. 

 

Geef een antwoord

Algemeen

Wat zijn de beste lampen voor jouw auto?

Elke auto gebruikt andere lampen. Gelukkig kun je in de meeste auto’s wel hetzelfde formaat lampen gebruiken waardoor je meer keuze hebt. Daarom is het belangrijk dat je de beste lampen kunt vinden voor in jouw auto. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de beste lampen hebt, zodat je op de weg de beste […]

Read More
Algemeen

Opslag in Den Haag nodig?

Het al bekende probleem; te weinig opslag thuis. Dan is het zeker handig om een extra opslag plaats te hebben om niet alledaagse voorwerpen op te slaan. Dus ben je op zoek naar een opslagruimte in Den Haag? Lees dan dit artikel goed! Wat sla je waar op? Er zijn verschillende type opslag Den Haag, […]

Read More
Algemeen

Effectieve linkbuilding hoe werkt dat?

Linkbuilding en SEO-strategie is een ingewikkeld proces. Er zijn zoveel verschillende dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u probeert uw website op de eerste pagina van Google te rangschikken. Het is niet altijd gemakkelijk om te weten waar te beginnen met dit proces. Ik ga de belangrijkste aspecten van linkbuilding en SEO-strategie opsplitsen en […]

Read More