Het beste stappenplan om je tuin zomerklaar te maken 

Het is eindelijk zo ver: het blijft langer licht en we kunnen weer dromen van die mooie, warme zomerdagen. Veel mensen gaan nu extra hard werken aan hun ‘summer bodies’ om straks lekker te kunnen flaneren op het strand, maar vergeten daarbij iets erg belangrijks: de tuin ziet er niet uit en is totaal niet klaar voor die gezellige barbecues met vrienden, familie, collega’s en/of buren. Het resultaat? Een paar dagen voor de barbecue volledig in de stress schieten en de hele tuin nog onder handen moeten nemen, waarna je ook nog helemaal kapot bent als het dan eindelijk tijd is voor die eerste barbecue bij jou thuis. Wil je dit voorkomen? Lees dan snel verder voor hét stappenplan om jouw tuin net zo summerproof te maken als de summer body van een Victoria’s Secret model.

Stap 1: De grote schoonmaak

Net als veel mensen kort voor de zomer nog even een flinke detox doen, is een grote schoonmaak ook voor in de tuin relevant. Verwijder al het onkruid, haal dode takken en bladeren weg en maak alle muren, ramen en tuinmeubels schoon. Maak het terras schoon en voeg hier en daar een likje verf of lak toe waar nodig. Dit maakt al een enorm verschil! 

 

Stap 2: Plannen en inrichten

Nu de grote schoonmaak is geweest, kun je een nieuw plan gaan opstellen. Of het nu gaat om je voeding of om je tuin, met een goed schema kom je een heel eind! Maak dus voor jezelf een simpele plattegrond waarin de afmetingen van je tuin duidelijk staan weergegeven en bepaal voor ieder middel of thema de juiste plek. Krijgt een bepaalde spot in je tuin veel zon? Zorg er dan voor dat je hier een prettige zitplek maakt. Eventueel kun je een mooie parasol kopen, zodat je hier op hete zomerdagen ook prettig kunt loungen. Heb je niet genoeg plek voor een staande parasol? Dan is een zweefparasol de oplossing voor jou! Zo’n parasol kun je namelijk gemakkelijk aan de muur van je tuin bevestigen, zo neemt hij amper ruimte in en creëer je toch een comfortabele schaduwplek in je tuin.  

Stap 3: Aankleden

Heb je een killer body en ben je helemaal zomerklaar? Dan kan een goede, zomerse outfit natuurlijk niet ontbreken om extra in te shinen. Hetzelfde geldt voor je tuin! Een goede aankleding is het halve werk. Zorg dus voor mooie bloemen en planten en maak het gezellig met accessoires, zoals sierkussens, lantaarns, plantenbakken en buitenkleden.

Geef een reactie

Wonen

Laat jij een nieuwe keuken ontwerpen? Vergeet deze apparatuur niet 

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht en de volledige woning gaat verbouwen, dan is de kans aanwezig dat jij je eigen keuken laat ontwerpen. Door het laten ontwerpen van je eigen keuken kan jij namelijk je dromen realiseren en je woongenot aanzienlijk verbeteren. Het is belangrijk dat een keuken aan al jouw eisen voldoet […]

Read More