Nieuw gehoorapparaat kopen? Zo werkt het

Ga je een nieuw gehoorapparaat kopen? Dan kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende soorten gehoorapparaten. Elk met zijn eigen functies en voor- en nadelen. Maar hoe krijg je je gehoorapparaat vergoed, hoe kies je nu het juiste gehoorapparaat en waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een nieuw hoortoestel? Je leest het in dit blog. 

Het proces voor de aankoop

Veel audiciens werken volgens een specifiek protocol, genaamd hoorprotocol 2.0. Dit is een protocol wat doorlopen moet worden, voordat je de kosten van je nieuwe gehoorapparaat (gedeeltelijk) vergoed kunt krijgen. Aan dit protocol zitten de onderstaande stappen vast.

Het invullen van een vragenlijst

Voordat je op afspraak kunt gaan bij een audicien, moet je een vragenlijst invullen. Zorg ervoor dat je deze vragenlijst zo correct mogelijk invult, want aan de hand van je antwoorden op deze vragen zal de audicien – indien je in aanmerking komt voor een hoortoestel – bepalen welk type gehoorapparaat het beste bij je past. 

Het ondergaan van een gehooronderzoek

De eerste stap in het hoorprotocol 2.0, is het ondergaan van een uitgebreid gehooronderzoek. Hierbij wordt onderzocht in welke mate het gehoor beschadigd is en of een gehoorapparaat voor jou de juiste oplossing is. Ga je op zoek naar een geschikte audicien die dit onderzoek voor je kan uitvoeren? Zorg er dan altijd voor dat je een audicien kiest die beschikt over een StAr-registratie. Audiciens die beschikken over deze registratie, beschikken over het keurmerk voor audiciens in Nederland. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een deskundige en betrouwbare partij. Nadat het onderzoek gereed is en de vragenlijst is doorgenomen, zal de audicien je adviseren over de voor jou meest geschikte categorieën hoortoestellen.

 

De verschillende soorten hoortoestellen

Er zijn verschillende soorten gehoorapparaten op de markt, ieder met zijn eigen toepassingen.De hoortoestellen achter het oor zijn geschikt voor vrijwel alle maten van gehoorverlies. Zo’n 90 procent van de mensen met een hoortoestel kan dit toestel dragen. De toestellen zijn licht en kunnen door moderne technologie vrijwel onzichtbaar gedragen worden. Dit type hoortoestel lijkt op het hoortoestel met open, maar heeft als voordeel dat het hoorapparaat onzichtbaar is en dat het toestel ook geschikt is voor mensen die een hogere mate van gehoorverlies hebben. Dit hoortoestel is met name geschikt voor mensen met een kleine mate van gehoorverlies en is gemakkelijk en comfortabel te dragen. Daardoor is het toestel ook goed geschikt voor mensen die voor het eerst een hoortoestel dragen. 

 

Geef een reactie

Lifestyle

Papieren tasjes, meer dan alleen maar verpakking

Weet je dat papieren tasjes zoveel meer kunnen zijn dan alleen maar een handig middel om je spullen in te vervoeren? Ze kunnen een kunstproject zijn, een uniek woonaccessoire, of zelfs een stijlvolle manier om cadeaus in te pakken. In deze blog gaan we dieper in op de veelzijdigheid en het potentieel van papieren tasjes. […]

Read More
Lifestyle

Wanneer een advocaat inschakelen?

Veel mensen hebben wel een last van een juridisch probleem. Dit is natuurlijk erg vervelend om last van te hebben. Echter kan het in dit geval handig zijn om een advocaat in te schakelen. Door een advocaat in te schakelen, is het mogelijk om hulp te krijgen bij je juridische problemen. Voor veel mensen is […]

Read More
Lifestyle

Wat zijn de beste dames schoenen?

Voor dames zijn er heel veel soorten schoenen, maar welke zijn nou het beste. Om hierachter te komen kun je hier vooral even goed blijven opletten. Je kunt hier namelijk alles vinden wat je moet weten over wanneer welke schoenen geschikt zijn en wanneer je minder praktische schoenen zou kunnen dragen. Ook kun je hier […]

Read More