Stop met onnodig trappen en koop een e-bike

We kennen het allemaal. Wanneer je wind tegen hebt en ook nog eens een zware fiets. Dit zorgt er voor dat je voor je gevoel een hele marathon hebt gereden. Natuurlijk is dit niet leuk wanneer je zwetend op je werk aankomt. Om te voorkomen dat jouw dit vaker overkomt, kun je kijken naar een e-bike. Een e-bike biedt je veel comfort binnen het trappen. Zwetend aankomen op je werk? Nee, gelukkig is dat voorbij! In de tekst lees jij waarom je een e-bike zou moeten aanschaffen. 

 

E-bike, wat is dit?

Een E-bike is eigenlijk een elektrische fiets. De fiets is niet volledig elektrische. Dit betekent dat je zelf ook dient te werken om vooruit te komen. Dit gaat door middel van trappen. Doordat de fiets half-electrische is, zal de fiets je helpen met trappen. Trappen is daarom nog nooit zo gemakkelijk gegaan. Je hoeft bijna geen kracht te zetten, en gaat snel vooruit. Fietstochtjes zijn hierdoor weer een stuk leuker!

 

Kiezen tussen de versnellingen

Op een fiets heb je vaak versnellingen. Je kunt de versnellingen zelf verzetten zodat je minder, of juist zwaarder gaat trappen. De hoeveelheid versnellingen verschillen. Vaak is dit ook een extra optie. Bij een e-bike, kun je vaak tussen de 4 en 8 versnellingen kiezen. Om genoeg comfort te krijgen, is het erg handig om 7 a 8 versnellingen te nemen. Hierdoor wordt fietsen namelijk een stuk makkelijker!

 

Het model

Het model van de fiets is ook een belangrijk punt om mee te nemen. Als man zijnde wil je natuurlijk wel een stoere fiets! Als vrouw zijnde, kan het voorkomen dat je voor een rustig model gaat. Ook zijn er speciale kleuren, en printjes die je kunt laten plaatsen op de elektrische fiets. Wil je dit nou niet? Dan kun je voor een rustig model gaan!

 

Kies je actieradius 

Het is belangrijk om te weten hoe lang de accu meekan. We weten allemaal dat een accu vaak niet langer dan twee dagen door kan. Dit betekent dat je de accu zou moeten opladen. Dit kan allemaal door middel van het bepalen van je actieradius. De actieradius is een belangrijk punt om mee te nemen. Je hebt de 300 Wh, 400 WH en 500 Wh. Met een actieradius van 300 Wh kun je 40 tot 110 km fietsen. Krijg jij er standaard een 300 Wh actieradius bij? Dan heb je ook vaak de mogelijkheid om voor een hogere Wh te gaan.

 

Geef een reactie

Vrije Tijd

Zilver verzamelen of inleveren: munten kopen en slim omgaan met je collectie

Het verzamelen van zilveren munten is voor veel mensen een fascinerende hobby. Het kopen, opslaan en onderhouden van een collectie zilveren munten kan echter soms best lastig zijn. In dit artikel bespreken we de aantrekkingskracht van zilveren munten verzamelen, waar je op moet letten bij het kopen van zilveren munten en hoe je slim kunt […]

Read More
Vrije Tijd

Hoe bereid je je optimaal voor op een backpack reis?

Een backpack reis kan een onvergetelijke ervaring zijn, maar het vergt wel de nodige voorbereiding om het tot een succes te maken. In deze blog geef ik je enkele handige tips om je backpack reis goed voor te bereiden. Kies de juiste bestemming Het kiezen van de juiste bestemming is van groot belang voor een […]

Read More
Vrije Tijd

Waarom op vakantie naar Antalya?

Deze stad staat bekend als enorm populaire vakantiebestemming voor zowel Nederlanders maar ook bij Duitsers, Belgen, Fransen en Engelsen is de badplaats erg geliefd. De stad staat bekend als badplaats waar je een goede strandvakantie kunt hebben maar het centrum is even leuk om in te duiken. Wanneer je vliegtickets Antalya gaat kopen kun je zo goed […]

Read More