Stop met onnodig trappen en koop een e-bike

We kennen het allemaal. Wanneer je wind tegen hebt en ook nog eens een zware fiets. Dit zorgt er voor dat je voor je gevoel een hele marathon hebt gereden. Natuurlijk is dit niet leuk wanneer je zwetend op je werk aankomt. Om te voorkomen dat jouw dit vaker overkomt, kun je kijken naar een e-bike. Een e-bike biedt je veel comfort binnen het trappen. Zwetend aankomen op je werk? Nee, gelukkig is dat voorbij! In de tekst lees jij waarom je een e-bike zou moeten aanschaffen. 

 

E-bike, wat is dit?

Een E-bike is eigenlijk een elektrische fiets. De fiets is niet volledig elektrische. Dit betekent dat je zelf ook dient te werken om vooruit te komen. Dit gaat door middel van trappen. Doordat de fiets half-electrische is, zal de fiets je helpen met trappen. Trappen is daarom nog nooit zo gemakkelijk gegaan. Je hoeft bijna geen kracht te zetten, en gaat snel vooruit. Fietstochtjes zijn hierdoor weer een stuk leuker!

 

Kiezen tussen de versnellingen

Op een fiets heb je vaak versnellingen. Je kunt de versnellingen zelf verzetten zodat je minder, of juist zwaarder gaat trappen. De hoeveelheid versnellingen verschillen. Vaak is dit ook een extra optie. Bij een e-bike, kun je vaak tussen de 4 en 8 versnellingen kiezen. Om genoeg comfort te krijgen, is het erg handig om 7 a 8 versnellingen te nemen. Hierdoor wordt fietsen namelijk een stuk makkelijker!

 

Het model

Het model van de fiets is ook een belangrijk punt om mee te nemen. Als man zijnde wil je natuurlijk wel een stoere fiets! Als vrouw zijnde, kan het voorkomen dat je voor een rustig model gaat. Ook zijn er speciale kleuren, en printjes die je kunt laten plaatsen op de elektrische fiets. Wil je dit nou niet? Dan kun je voor een rustig model gaan!

 

Kies je actieradius 

Het is belangrijk om te weten hoe lang de accu meekan. We weten allemaal dat een accu vaak niet langer dan twee dagen door kan. Dit betekent dat je de accu zou moeten opladen. Dit kan allemaal door middel van het bepalen van je actieradius. De actieradius is een belangrijk punt om mee te nemen. Je hebt de 300 Wh, 400 WH en 500 Wh. Met een actieradius van 300 Wh kun je 40 tot 110 km fietsen. Krijg jij er standaard een 300 Wh actieradius bij? Dan heb je ook vaak de mogelijkheid om voor een hogere Wh te gaan.

 

Geef een antwoord

Vrije Tijd

Waarom op vakantie naar Antalya?

Deze stad staat bekend als enorm populaire vakantiebestemming voor zowel Nederlanders maar ook bij Duitsers, Belgen, Fransen en Engelsen is de badplaats erg geliefd. De stad staat bekend als badplaats waar je een goede strandvakantie kunt hebben maar het centrum is even leuk om in te duiken. Wanneer je vliegtickets Antalya gaat kopen kun je zo goed […]

Read More
Vrije Tijd

Hoe je je hond het best aan de lijn kunt houden

Loop je een rondje om met je hond dan is het zaak om hem af en toe aan de lijn te houden. Je hebt daar diverse mogelijkheden voor. Zo zijn er halsbanden, hoofd halsbanden, riemen en rollijnen die je hond aan de lijn kunt houden. Er zijn nog een stuk meer mogelijkheden. Het belangrijke hieraan […]

Read More
Vrije Tijd

Dit zijn de leukste bestemmingen voor een weekendje weg

Ben je toe aan een paar dagen weg, maar kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een leuke bestemming? Dan is dit blog jou op het lijf geschreven, want hier zijn de leukste bestemmingen voor een weekendje weg verzameld. Of je nu houdt van shoppen, cultuur snuiven, of een heerlijk verwenweekend in een luxe spa, […]

Read More