Hout online aanschaffen? Dit moet je weten! 

Vroeger moesten we naar de bouwmarkt of naar een speciaalzaak om materialen, zoals hout, te kunnen kopen. Tegenwoordig kunnen we ook bouwmaterialen zoals hout gemakkelijk online kopen. Maar hoe weet je nu dat je te maken hebt met een betrouwbare partij? En hoe weet je zeker dat je hout van een goede kwaliteit koopt? In dit blog lees je de antwoorden op die vragen en alles wat je verder moet weten, voordat je online hout gaat aanschaffen.

 

Let op de certificering 

Wil je zeker weten dat je hout van kwaliteit bestelt? Controleer dan goed of het hout dat in de webshop wordt aangeboden, wel voldoet aan de minimale kwaliteitseisen. Dit kun je herkennen aan de certificeringen die aan het hout worden toegekend. Ben je op zoek naar hout van kwaliteit? Dan wil je in ieder geval dat het hout beschikt over een FSC certificering.

Lees de reviews

Niet alleen de kwaliteit van het hout is van belang, ook de betrouwbaarheid van de verkoper is natuurlijk belangrijk. Een goede manier om na te gaan of je te maken hebt met een betrouwbare verkoper, is het lezen van online reviews. Dit kun je doen op de website van de aanbieder, maar ook op de bedrijfspagina van de aanbieder op Google. Daarnaast kun je online zoeken naar ervaringen met het bedrijf. Je zult bij het lezen van de ervaringen van andere consumenten een goed beeld kunnen vormen over de partij waar je mee te maken hebt. 

Controleer de afmetingen goed

Een ander belangrijk onderdeel van het kopen van online hout kopen, is het goed letten op de afmetingen van het aan te schaffen hout. Veel mensen laten zich snel verleiden tot het overgaan tot aankoop wanneer ze de scherpe prijzen van een aanbieder zien. Daarbij wordt vaak de extra controle op de afmetingen van het hout vergeten, met als resultaat dat de koper het hout zelf weer moet gaan bijzagen. Ook wordt hout online vaak in grote pakketten verkocht. Let dus goed op dat je straks niet met 20 houten planken meer blijft zitten dan dat je eigenlijk nodig hebt.

Bestel meer dan je nodig hebt 

Hoewel het niet de bedoeling is dat je veel meer hout overhoudt dan dat je nodig hebt, is het bij het online kopen van hout wel aan te raden om iets meer planken te bestellen dan nodig. Mochten er minder mooie planken tussen zitten, kun je deze gemakkelijk vervangen door planken die er beter uit zien en hoef je niet te wachten op een volgende levering van het hout. 

 

Geef een reactie

Vrije Tijd

Zilver verzamelen of inleveren: munten kopen en slim omgaan met je collectie

Het verzamelen van zilveren munten is voor veel mensen een fascinerende hobby. Het kopen, opslaan en onderhouden van een collectie zilveren munten kan echter soms best lastig zijn. In dit artikel bespreken we de aantrekkingskracht van zilveren munten verzamelen, waar je op moet letten bij het kopen van zilveren munten en hoe je slim kunt […]

Read More
Vrije Tijd

Hoe bereid je je optimaal voor op een backpack reis?

Een backpack reis kan een onvergetelijke ervaring zijn, maar het vergt wel de nodige voorbereiding om het tot een succes te maken. In deze blog geef ik je enkele handige tips om je backpack reis goed voor te bereiden. Kies de juiste bestemming Het kiezen van de juiste bestemming is van groot belang voor een […]

Read More
Vrije Tijd

Waarom op vakantie naar Antalya?

Deze stad staat bekend als enorm populaire vakantiebestemming voor zowel Nederlanders maar ook bij Duitsers, Belgen, Fransen en Engelsen is de badplaats erg geliefd. De stad staat bekend als badplaats waar je een goede strandvakantie kunt hebben maar het centrum is even leuk om in te duiken. Wanneer je vliegtickets Antalya gaat kopen kun je zo goed […]

Read More